ФИНАНСИРАЩА МЯРКА ЗА МАЛКИ И МИКРО ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ 3-10 хиляди лева.

Най-важното от няколко реда.

Ако вашата фирма е до 50 човека персонал, имате спад за април 2020 в сравнение с април 2019 минимум 20%, може да кандидатствате за безвъзмездна помощ от 3000 до 10000 лева. Това може да стане, само за сума която не е по голяма от 10% от оборота ви за 2019 година. Т.е. при оборот минимум 30 000 лева, може да кандидатствате за сума от 3000 лева.

Други изисквания:

Не се занимавате в секторите за храни или селскостопански продукти.

Не дължите данъци, осигуровки и данъци към общината или можете да ги изчистите през следващите 2-3 месеца.

Как става това!

Попълва се формуляр за кандидатстване и подавате документи през електронната система ИСУН най-късно до 30.05.2020. Реално трябва да се подадат до към 05.05.2020, защото проекти ще се оценяват по реда на постъпването им и докато не се достигне размера на бюджета. Други проектни предложения извън бюджета няма да се разглеждат. Не е обсъждан вариант за вдигане на бюджета, но нямам идея какво мислят гражданите във властта.  

Друго

Дано започнат  да се разглеждат и оценяват проектните предложения веднага след подаването им, защото ако се чака да мине срока за подаване на проектите, парите в компанията ви могат да дойдат през Юли, Август, а не се знае дали няма да е Септември.

Проекта трябва да докаже нуждата им за фирмата да преодолее кризата и да увеличи производителността.

Може да се кандидатства за разходи направени от 13 март до 3 месеца след подписване на договора за финансиране. Самия договор се подписва след одобрение, но има служебни проверки за разни обстоятелства от други държавни институции. Това може да забави малко оценката. Десет (10) работни дни след подписване на договора агенцията трябва да ви преведе сумата, за която сте кандидатствали.

Това е в общи линии. Трябва да бързате ако искате да се възползвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *